ANGLICKY NA PODZIM? YES - 26.-27.10.2017

Anglický podzimní příměstský tábor nám kromě proměnlivého počasí přinesl zábavu a nové poznatky o podzimu, lese a zvířatech. Navštívili jsme ZOO, prošli místa, kde žijí různá zvířata (birds, apes, reptiles, bears), a v týmech jsme pak soutěžili o poznatcích z této problematiky. Známe sice hodně druhu zvířat, ale řekli jsme si i nové věci jako čím se liší, jak vypadají (tall, big, have fur, wings, beak), v jakých oblastech žijí (jungle, savannah, desserts, polar regions.), jak se pohybují (run, fly, swim, jump). Víme, kdo jsou savci a jaká zvířata pod ně patří, která zvířata žijí ve stádech, která jsou nebezpečná, proč potřebují kožíšek.

Podzim děti sice dobře znají, ale přece jsme se setkali se slovy, které ještě neznaly hedgehog, squirrel, deer, dow. Zopakovali jsme si, jaké můžeme zažít počasí a vydali se podle indicií na mapě hledat v zámecké zahradě poklad. Naučili jsme se také písničku

Autumn leaves are falling down….

Down to the ground.

Věnovali jsme se také  nadcházejícímu svátku Halloween  a naučili se některá nová slova jako „trick and treat“  (koledovat), vampire (upír) , ghost, sweets (cukroví), scarecrow (strašák) , full moon (úplněk), witch (čarodejnice).

Děti se skamarádily, pomáhaly si a vzaly mezi sebe přirozeně i nové kamarády, které předtím neznaly. Tábor se nám vydařil, užili jsme si legraci a zažili jsme opravdu pěkně podzimní dny, angličtina nám šla úplně sama!

Fotografie z akce naleznete ve fotogalerii