Anglicky na příměstském táboře v Brandýse nad Labem

V týdnu 14.7.-18.7.2014 proběhl příměstský tábor s angličtinou pro děti od 3 let s programem na téma „Rytíř Mortimer a Vesmír“.

Po úvodním představení se v angličtině, následovalo vyprávění příběhu Mortimera a jeho touhy najít planetu, kde by mohl se svými přáteli žít a splnil tak touhu svého strýce kouzelníka. Vše probíhalo v angličtině. V průběhu celého týdne jsme se naučili všech 8 planet naší sluneční soustavy. Děti se naučily planety rozdělovat, znát jejich velikost, složení, rychlost na oběžné dráze, uspořádání od Slunce a taky za jak dlouho se otočí kolem své osy. Každý den byly nachystané 2 planety, které si děti namalovaly, vystřihly a napsaly, co si o nich pamatují.

Zažili jsme koupání, lezeckou stěnu, celodenní výlet do Planetária – kde jsme všichni užasle sledovali vyprávění o Vesmíru, které se promítalo nad našimi hlavami. Měli jsme tak možnost vidět úchvatnou noční oblohu s hvězdami, souhvězdími a taky vysvětlení jestli jsou všechna souhvězdí na naší planetě stejná nebo se liší na každé polokouli. To vše a mnohem více jsme se dozvěděli skrze pohádku. Děti se za celou hodinu ani nepohnuly, občas jen „vzrušeně“ výskly při změně oblohy nad svou hlavouJ) Po představení si vyzkoušely trenažér při jízdě na Marsu a Měsíci a spoustu zajímavostí, které Planetárium nabízí včetně tíhy jednotlivých planet v porovnání s naší Zemí. Potěšili jsme dokonce jednoho našeho člena týmu jízdou úplně novou tramvajíJ

Celý týden nás provázela polední pohádka o Mortimerovi  a „zpackaném“ kouzlu jeho strýčka. Jak jinak než v angličtině. Někteří při pohádce usnuly a někteří pod dekou a na polštáři odpočívaly. Děkuji ještě jednou mé velké pomocnici Kristýně, která se ujala překladu pro ty menší a méně zdatnéJ)

Po celý týden jsme sestrojovali raketu Mortimer Galaxy 2014 s kterou jsme letěli do Vesmíru podívat se na vše, co jsme se za celý týden naučili.  Nakonec jsme všichni pochopili, včetně našich přátel z Mortimera, že na jiné planetě, než Zemi se žít nedá a řekli si, čím vším naší planetu ničíme a co můžeme dělat proto, abychom zpomalili průběh jejího ničení.

Naučili se nová slovíčka o vesmíru, planetách, oběžné dráze, sluneční soustavě, hvězdách apod.

Čas strávený a vyměřený našemu dobrodružství se vždy tak rychle přehoupl, že jsme se pokaždé nestačili všichni divit, že už se jde domůJ)

Byl to týden velmi poučný, tvůrčí, zábavný a taky sportovní. Ale hlavně, velmi pohodový díky našim novým šikovným pomocníkům ve VesmíruJ

Všichni dostali Certifikát k oprávnění létat sluneční soustavou.

Příště se na vás a ostatní děti budeme opět těšit!!

Borec na konec a TerezkaJ

P.S. Závěrem – určitě si všichni budeme pamatovat něco o každé planetě a hlavně budeme vědět, že se musíme chovat k té naší Zemi velice ohleduplně. Dále se snad každý přiučil něčemu novému a to nejen v angličtině. Měli jsme možnost se seznámit více s našimi studenty a oni s námi.  Všichni jsou bezvadní a myslím, dle jejich reakcí, že i oni si to s námi, užily. Snad mi všichni rodiče prominou, ale největším překvapením pro nás pro všechny byla naše nejmladší studentka Sára, která je velice šikovná ve všem, ničeho se nebála, do všeho šla střemhlav včetně lezení na nejvyšší vrchol stěny a za celou dobu jsme ji neslyšeli nikdo říct slůvku výhrad či nespokojenosti!! Ta holčička nemá problém a je naprosto úžasná. Všichni jsme ji proto závěrem po předání certifikátu, zatleskali.

Fotografie naleznete ve fotogalerii...