Hory s Tykadýlkem 2014

Kdo by neznal Krkonošské pohádky, s Anče, Kubou, hajným, Trautenberkem a pánem hor Krakonošem, který dokáže přičarovat sníh a za chvíli zas sluníčko. Když jsme letos dorazili s Tykadýlkem na hory, spatřili jsme Krakonošovo kralování naživo, chvíli svítilo, chvíli pršelo, ale nám to nikomu od počátku nevadilo, protože milé přijetí v Penzionu Permoník v Malé Úpě již od počátku slibovalo báječnou dovolenou. První cesta za sněhem byla pěkně napínavá – co tam asi zbylo po úvodních přeháňkách? Krakonoš nás mile překvapil. Okolní louky se již bělaly sasankami, na svahu bylo ale ještě dost sněhu, aby si zdatní sjezdaři zajezdili a ti, kteří kouzlo jízdy dolů teprve objevují, aby svůj styl za pomoci Honzy vypilovali. Krakonoš nám pohlídal svah i v následujících dnech, a tak si děti užily sněhu nad očekávání. Lyžování jsme dokonce proložili výletem do nedalekého akvaparku v Karpatzi.

Odpoledne děti trávily s Radkou a putovali se zvířátky muzikanty na tajemný ostrov. Okolní lesy plné skřítků jim pomohly proniknout do světa fantazie a přecházet z Krakonošova do dalekých exotických krajů. Po ztroskotání lodi Harmonie musela zvířátka (děti) doplavat na ostrov, obstarat si jídlo, vodu, postavit chatrč, nacvičit pár písní a přivolat pomoc. To se nakonec všechno podařilo, a tak se celý příběh spojil v jedno velké přestavení, které děti předvedly rodičům v angličtině. Hudební část obohatily flétnistky z HŠ Yamaha.

Nehrály si pouze děti, po tři večery si hráli i dospělí pod vedením Honzy. Náročnost her od loňského roku lehce stoupla, ale nedošlo k úrazům ani újmě na majetku, navíc k relaxaci byly k dispozici masáže a sauna, které někteří využili na maximum.

 

Děkujeme všem za účast a těšíme na viděnou.

 

Fotky naleznete ve fotogalerii